Delen
moderne dementiezorg
online
bestellen

recensies - Had ik het maar geweten

"Mag ik u langs deze weg laten weten dat ik bij elk van mijn lezingen uw eerste boek als het béste nederlandstalig boek aanprijs. Ik houd het ook in mijn bureau klaar, om het uit te lenen aan partners van patiênten. Recent nog heb ik het uitgeleend aan een man die al vele jaren voor zijn jongdemente partner zorgt en die zeer enthousiast was over wat hij in uw boek had opgestoken. Dat is wellicht het mooiste compliment dat ik mee kan sturen. Proficiat, ik ben benieuwd naar de inhoud van de volgende boeken."

                                               An Vakaet, neuroloog in Gent.

___________________________________________________________

 

“Het is een overzichtelijk boek, onmisbaar voor iedereen die te maken heeft of had met mensen met dementie. Vooral over de waarde van het kauwen, heb ik veel gehad. De schrijfstijl is prettig. Het boek leest vlot. Ook is het boek geschikt als naslagwerk. De inhoudsopgave is duidelijk en overzichtelijk.
Voorzichtig wordt benadrukt dat cliënten, familie en vrienden duidelijk hun wensen moeten weergeven. Dit had, wat mij betreft, stelliger aan de orde kunnen komen. Al met al een onmisbaar boek voor de beschreven doelgroep.”

N. Tijmes, Ouderkerk aan de Amstel


“Door het lezen van dit boek kan ik me nog meer verplaatsen in de belevingswereld van mijn moeder. Hierdoor neemt de irritatie die soms ontstaat omdat ik mijn moeder niet achteruit wil zien gaan, af en neemt de humor toe. Dat vindt mijn moeder ook erg prettig, het wordt er een stuk gezelliger van. Door structuur aan te brengen in de dag wordt het overzicht groter waardoor mijn moeder minder in de war is. Heel waardevol. Door het gebruik van praktische hulpmiddelen (zoals de dagkalender vanuit de geheugenwinkel) wordt het leven veel overzichtelijker voor mijn moeder en heeft zij hierdoor veel meer rust. Samenwerking hierin met de ergotherapeute kan ik iedereen aanraden. Door deze samenwerking beklijven de afspraken en kunnen we van beide kanten elkaar tips geven.”

Lieke du Bois, Zevenbergschen Hoek


“Het boek is helder geschreven en aantrekkelijk en gemakkelijk om te lezen. Het is herkenbaar; met praktische tips en kan een goede ondersteuning zijn voor mensen in een vergelijkbare situatie. Heb het boek als professional gelezen. Zeker wat nieuwe, verrassende dingen gelezen. Ik vond de interviews erg treffend. Geloof zeker dat mensen zich hierin zullen herkennen en steun aan het verhaal kunnen hebben. Ook de kennis en benadering betreffende dementie is verhelderend. Het kan een steun in de rug zijn: “ik doe het toch niet verkeerd”. De tip om voor eventuele opname vaak te gaan kijken in een verpleeghuis vond ik een goede, maar ik miste de kanttekening dat dit – mede om privacyreden- niet altijd even makkelijk kan.”

Hannie Bergmans, Mantelzorgconsulent Veldhoven


“Ik bezoek als behandelaar bij het Riagg dementerende ouderen thuis. Ik adviseer de mantelzorgers om dit boek aan te schaffen. Ik hoor van velen terug dat zij veel aan het boek hebben gehad. Mijn complimenten.”

Marianne Hartog, Ambulant psychiatrisch verpleegkundige


“Het is een interessant boek die je in de thuissituatie vele praktische tips en ondersteuning kunnen geven. De presentatie van de schrijvers in ons Alzheimercafé was helder, duidelijk. De inhoud van het boek zet je aan tot denken en tot maken van beslissingen. Het laten overnemen van de zorg door deels techniek gaf stof tot discussie.”

Trijntje Venema, coördinator Alzheimercafë Leek


“"Had ik het maar geweten" is iets wat onze coaches ook regelmatig horen als ze naasten van mensen met dementie aan de telefoon hebben. Dementelcoach biedt een luisterend oor, een mogelijkheid om je hart te luchten en geeft adviezen. Het boek 'Had ik het maar geweten' is daar een goede aanvulling op. Het bevat praktische informatie waar je als mantelzorger echt wat aan hebt. Zonder dat je een enorme pil hoeft door te worstelen.”

Maryanne Telkamp, Dementelcoach


“Helder, duidelijk en overzichtelijk. In één adem uitgelezen. Goed leesbaar.
Na lezing een analyse gemaakt - wat doen we goed en wat kan beter:
> Licht, niet schemeren, duidelijkheid dag en nacht
> Bewegen - wandelteam ingesteld
> Wake-up lamp gekocht voor het wekken, om de sfeer goed te houden
> "Probeer deze periode te zien als een verzorgende tijd, zoals er ook andere tijden waren in je levenscyclus", geeft mij rust
Geschaterd van het lachen. Mijn partner slaapt 16 uur in een etmaal. Sfeer goed houden staat er in jullie boek. Wake-up lamp gekocht n.a.v. jullie boek. Lamp ingesteld en natuurlijk reuze benieuwd naar de andere morgen. Partner wordt een half uur eerder wakker vanwege de lamp. Komt uit bed, kijkt in de kamer op de klok en zegt: "Het is nog wat vroeg, ik ga nog even slapen!" Geschaterd van het lachen, maar de sfeer is 's morgens gewoon goed.
Doorgegeven aan anderen en de geriater in het driemaandelijks telefonisch gesprek op de hoogte gebracht van het bovenstaande.”

Deborah de Buck. Terneuzen


“Ik heb het boek aan mijn schoonouders gegeven: een van de doelgroepen. Zij vonden het een erg duidelijk boek met goede informatie en voorbeelden. Origineel van opzet. Letters hadden wel wat groter gemogen.”

Chiel Bos, Bussum


“Gisteren heb ik het boek aanbevolen op de ontmoetingsgroep voor partners van dementerenden. Ik ben zelf enthousiast over de leesbaarheid, volledigheid en verrassende kijk op dementie.”

Dianne van het Slot, vrijwilligersnetwerk Veenendaal

 


Bestelformulier - ‘Had ik het maar geweten’
U kunt het boek 'Had ik het maar geweten' bestellen door het invullen van onderstaand formulier. Het boek wordt dan in de regel binnen 24 uur samen met de bijbehorende factuur aan u opgestuurd. Het boek kost € 15,- per stuk. U bestelt het boek via deze site bij de schrijvers zelf.

Als u ook het tweede boek uit de reeks Moderne Dementiezorg,'(Op)nieuw geleerd oud gedaan', over het lerend vermogen van mensen met dementie wilt ontvangen, kunt u dat hieronder bij aangeven.

Het derde boek uit de reeks Moderne Dementiezorg is 'Handig bij dementie'. Hierin staat het toenemende gevoels- en emotieleven van mensen met dementie centraal.

Van Ruud Dirkse is inmiddels ook een boek verschenen, opgebouwd rond persoonlijke brieven van ervaren dementiepatiënten met tips voor een beter leven. Het boek is gericht op lotgenoten, familie en zorgverleners. Dit boek heeft als titel 'Ik heb dementie'.


Specifieke opmerkingen/aandachtspunten in verband met adressering van de factuur kunt u hieronder aangeven bij 'opmerkingen'.
JA, ik wil hierbij graag het boek 'Had ik het maar geweten' bestellen:
De heer/mevrouwdhr. mevr.*
Voornaam*
Achternaam*
Straat + huisnr*
Postcode/plaats* *
Land
Telefoonnummer*
E-mail-adres*
Aantal exemplaren*
 
Extra bestellingen:
exemplaar(en) van (op)nieuw geleerd, oud gedaan [€ 23,99]
exemplaar(en) van Handig bij dementie [€ 25,99]
exemplaar(en) van Ik heb dementie [€ 20,50]
exemplaar(en) van Kookboek bij dementie [€ 25,99]
 
Opmerkingen