Delen
moderne dementiezorg
online
bestellen

inhoudsopgave - Had ik het maar geweten

In het eerste hoofdstuk van het boek wordt informatie over dementie en de achterliggende ziektebeelden gegeven. Dit hoofdstuk bevat ook informatie over de diagnosestelling, over het verloop het ziekteproces en enkele algemene uitgangspunten bij de zorg en begeleiding.

Het volgende hoofdstuk gaat helemaal over de omgang met de gedragsverandering. In dit hoofdstuk is onder andere veel aandacht voor communicatie. Dit hoofdstuk bestaat uit 33 tips.

In de 25 tips van het volgende hoofdstuk staan we stil bij aanpassingen in de leefomgeving, van het gebruik van eenvoudige geheugensteuntjes tot de inzet van moderne hulpmiddelen. 

Daarna komen 19 tips over activiteiten die familieleden en zorgverleners met mensen met dementie kunnen doen.

De volgende groep van 19 tips gaat over de bewaking van de grenzen van mantelzorgende familieleden; hoe zorgt u dat u het zo lang en goed mogelijk volhoudt.

In het laatste inhoudelijke hoofdstuk leggen wij de verschillen uit tussen de diverse zorginstellingen en geven wij tips waar u op moet letten bij de keuze van een zorginstelling. Ook behandelen wij hier twee 'tussenvormen' van zorg tussen thuiswonen en in een zorginstelling wonen: de mantelzorgwoning en dagopvang.

Het boek wordt afgesloten met 17 pagina's vol overzichten van boeken, websites, DVD's en belangrijke organsiaties. Ook bevat dit hoofdstuk een begrippenlijst waarin wij de meest voorkomende termen uit het 'vakjargon' uit de dementiezorg uitleggen.

Het voorwoord van het boek is geschreven door Prof. Dr. Philip Scheltens, directeur van het Alzheimercentrum in Amsterdam.  Tussen de inhoudelijke hoofdstukken in staan uitgebreide interviews met hun persoonlijke ervaringen van enkele bekende mensen: voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdie Verbeet, actrice/theatermaakster Adelheid Roosen en de vlaamse actrice Sandrine André.

Voor het bekijken van een pdf van de inhoudsopgave, klik hier.
Voor het bekijken van een pdf met het overzicht van de 100 tips, klik hier.


Bestelformulier - ‘Had ik het maar geweten’
U kunt het boek 'Had ik het maar geweten' bestellen door het invullen van onderstaand formulier. Het boek wordt dan in de regel binnen 24 uur samen met de bijbehorende factuur aan u opgestuurd. Het boek kost € 15,- per stuk. U bestelt het boek via deze site bij de schrijvers zelf.

Als u ook het tweede boek uit de reeks Moderne Dementiezorg,'(Op)nieuw geleerd oud gedaan', over het lerend vermogen van mensen met dementie wilt ontvangen, kunt u dat hieronder bij aangeven.

Het derde boek uit de reeks Moderne Dementiezorg is 'Handig bij dementie'. Hierin staat het toenemende gevoels- en emotieleven van mensen met dementie centraal.

Van Ruud Dirkse is inmiddels ook een boek verschenen, opgebouwd rond persoonlijke brieven van ervaren dementiepatiënten met tips voor een beter leven. Het boek is gericht op lotgenoten, familie en zorgverleners. Dit boek heeft als titel 'Ik heb dementie'.


Specifieke opmerkingen/aandachtspunten in verband met adressering van de factuur kunt u hieronder aangeven bij 'opmerkingen'.
JA, ik wil hierbij graag het boek 'Had ik het maar geweten' bestellen:
De heer/mevrouwdhr. mevr.*
Voornaam*
Achternaam*
Straat + huisnr*
Postcode/plaats* *
Land
Telefoonnummer*
E-mail-adres*
Aantal exemplaren*
 
Extra bestellingen:
exemplaar(en) van (op)nieuw geleerd, oud gedaan [€ 23,99]
exemplaar(en) van Handig bij dementie [€ 25,99]
exemplaar(en) van Ik heb dementie [€ 20,50]
exemplaar(en) van Kookboek bij dementie [€ 25,99]
 
Opmerkingen