Delen
moderne dementiezorg
online
bestellen

beschrijving - Had ik het maar geweten

Over dementie zijn al vele boeken geschreven. Dit boek wijkt af van andere boeken over dementie, omdat het vooral gaat over wat mensen met dementie nog wel kunnen. Ondanks de ernst van de ziekte heeft het boek een positieve ondertoon. Bovendien is het boek heel praktisch en compleet.

Het boek is gebaseerd op ervaring van vele familieleden en deskundigen. Het biedt de omgeving van de persoon met dementie hulp bij de begeleiding. Aan de orde komen onder andere: communicatie, gedrag, omgaan met geheugenproblemen, mentorschap bij medische en financiële kwesties, activiteiten. In het boek is ook aandacht voor praktische hulpmiddelen en technische ondersteuning, die het leven van mensen met dementie en hun omgeving kunnen veraangenamen. Het boek is opgebouwd rond 100 praktische tips.

Zo’n 70% van de dementerenden woont gewoon thuis. Dit boek gaat vooral over de thuissituatie, maar biedt familieleden en zorgverleners van dementerende bewoners van zorginstellingen ook houvast.

Door de publieke omroep is aan de hand van Had ik het maar geweten een korte internetcursus van een half uur gemaakt, die te zien is op de NTR-thuisacademie. Voor het bekijken van deze gratis training, klik hier.

 


Bestelformulier - ‘Had ik het maar geweten’
U kunt het boek 'Had ik het maar geweten' bestellen door het invullen van onderstaand formulier. Het boek wordt dan in de regel binnen 24 uur samen met de bijbehorende factuur aan u opgestuurd. Het boek kost € 15,- per stuk. U bestelt het boek via deze site bij de schrijvers zelf.

Als u ook het tweede boek uit de reeks Moderne Dementiezorg,'(Op)nieuw geleerd oud gedaan', over het lerend vermogen van mensen met dementie wilt ontvangen, kunt u dat hieronder bij aangeven.

Het derde boek uit de reeks Moderne Dementiezorg is 'Handig bij dementie'. Hierin staat het toenemende gevoels- en emotieleven van mensen met dementie centraal.

Van Ruud Dirkse is inmiddels ook een boek verschenen, opgebouwd rond persoonlijke brieven van ervaren dementiepatiënten met tips voor een beter leven. Het boek is gericht op lotgenoten, familie en zorgverleners. Dit boek heeft als titel 'Ik heb dementie'.


Specifieke opmerkingen/aandachtspunten in verband met adressering van de factuur kunt u hieronder aangeven bij 'opmerkingen'.
JA, ik wil hierbij graag het boek 'Had ik het maar geweten' bestellen:
De heer/mevrouwdhr. mevr.*
Voornaam*
Achternaam*
Straat + huisnr*
Postcode/plaats* *
Land
Telefoonnummer*
E-mail-adres*
Aantal exemplaren*
 
Extra bestellingen:
exemplaar(en) van (op)nieuw geleerd, oud gedaan [€ 23,99]
exemplaar(en) van Handig bij dementie [€ 25,99]
exemplaar(en) van Ik heb dementie [€ 20,50]
exemplaar(en) van Kookboek bij dementie [€ 25,99]
 
Opmerkingen